Gyakran ismételt kérdések

A G-Mail ingyenes levelezőrendszer, ahol gyorsan és könnyedén létrehozhatja saját postafiókját. A G-Mail fiók tárhely mérete 1GB, ezt webes felületről, mobilról és POP3 protokollal is elérheti. Fiókját @gmail.hu és @gportal.hu végződéssel is használhatja.

A www.gmail.hu oldalon található Regisztráció gombra kattintva könnyedén létrehozhatja saját fiókját a regisztrációs kérdőív kitöltésével. A kérdőív információs ikonjaira kattintva találhat segítséget a helyes adatok megadásához. Amennyiben adatai helyesek, máris beléphet saját fiókjába.

Ha már létrehozta @gmail.hu végződéső postafiókját, adja meg a felhasználónevét és a jelszavát a bejelentkezés alatti rublikákban, majd kattintson a Belépés gombra. Amennyiben helyes felhasználónevet és jelszót adott meg, máris láthatja postafiókját.

 • A postafiók jelszavát soha senkinek se adja meg!
 • A postafiók jelszavát érdemes 1-2 havonta megváltoztatni.
 • A jelszó ne a neve, címe, születési dátuma, stb. legyen, amire bármelyik ismerőse rájöhet!
 • A biztonságos jelszó min. 8 karakteres, nem értelmes szó, ami számot és betűt is tartalmaz.
 • Fiókjából mindig jelentkezzen ki, ha elhagyja a gépet!
 • Ha más is hozzáférhet a gépéhez, akkor soha ne jegyeztesse meg a géppel a jelszavát!
 • Adjon meg fiókja beállításainál alternatív e-mail címet, hogy jelszavát bármikor lekérhesse!

Bármilyen levelezőprogrammal használhatja G-Mail postafiókját, a POP3 protokollt használva.

Beérkező levelek kiszolgálója (POP3 server): pop.gmail.hu
Felhasználónév: felhasználóné[email protected] (itt helyettesítse be a saját felhasználónevét)
Jelszó: postafiókjának jelszava
Port: 110

Kimenő levelek kiszolgálója (SMTP server): ezt az internetszolgáltatójától kapja
Felhasználónév: az internetszolgáltatójától kapott felhasználónév
Jelszó: az internetszolgáltatójától kapott jelszó
Port: 25 (alapértelmezett)

Fióknév (felhasználónév): a teljes e-mail címet kell megadni (felhasználóné[email protected])

Figyelem! Ha POP3 protokollal tölti le leveleit, a levelezőprogramok alapértelmezett beállítása szerint azok törlik a leveleket a szerverről, így weben később nem lesznek elérhetők. Amennyiben ott is meg szeretné tartani a leveleket, úgy azt a levelezőprogramban be kell állítani.

Jelentkezzen be G-Mail fiókjába, majd a Beállítások fülre kattintva válassza a Jelszó opciót. A jelszó megváltoztatásához adja meg jelenlegi jelszavát, majd a tetszés szerinti új jelszót kétszer, végül kattintson a Mentés gombra. A sikeres jelszóváltoztatást követően már új jelszavával jelentkezhet be a fiókba.

Jelentkezzen be G-Mail fiókjába, majd a Beállítások fülre kattintva válassza az Alternatív e-mail cím opciót. Adja meg azt az e-mail címet, ahova adott esetben kérésére rendszerünk elküldheti Önnek postafiókjának új jelszó beállításaihoz szükséges teendőket.

A Belépés gomb feletti Elfelejtettem a jelszót linkre kattintva adja meg felhasználónevét, és kattintson a Küldés gombra. Amennyiben helyes felhasználónevet adott meg, rendszerünk elküldi jelszavát arra az alternatív e-mail címre, melyet postafiókjában beállított. Amennyiben nem adott meg alternatív e-mail címet, nem kérhet új jelszót.

A postafiók tárhely mérete 1GB. Ha betelt a postafiók tárhelye, célszerű törölni a Törölt elemek és a Kéretlen levelek mappa tartalmát. Ha a tárhely így is kevésnek bizonyul, akkor az Érkezett és Küldött levelek mappából is érdemes törölni a kevésbé fontos leveleket, hogy a levelezés zökkenőmentesen működjön. A tárhely méretének növelésére egyelőre nincs lehetőség.

Az elküldött és a fogadott levél mérete legfeljebb 10MB lehet.

A levelek más postafiókba történő átirányítására egyelőre nincs lehetőség.

A postafiókba belépve kattintson a Levélírás gombra, majd adja meg a kívánt címzettek e-mailt címét (mentett címek esetén nevét) a Címzett rublikában. A Címjegyzék ikonra kattintva a mentett címzettek közül a Ctrl gomb lenyomásával egyszerre több nevet is hozzáadhat a címzettekhez.

A postafiókba belépve kattintson a Címjegyzék fülre, majd válassza az Új kapcsolat létrehozása opciót. A kapcsolat adatainak megadását követően kattintson a Mentés gombra, és az újonnan felvett kontakt személy neve máris megjelenik a kapcsolatoknál.

A postafiókba belépve kattintson a Címjegyzék fülre, majd válassza a Kapcsolatok importálása opciót. A Tallózás gomb segítségével töltse fel gépéről azt a vCard formátumú fájlt, amiben címjegyzéke található. Jelenleg csak a vCard formátumú adatok importálása támogatott. Az Importálás gombra kattintva címjegyzéke pillanatokon belül frissül.

A postafiókba belépve kattintson a Beállítások fülre, majd válassza a Mappák opciót. A képernyő bal alsó sarkában az Új mappa ikonra kattintva tetszés szerinti mappákat és almappákat hozhat létre postafiókjában attól függően, hogy melyik létező mappát jelöli ki előtte. Leveleit kijelölve drag&drop módszerrel könnyedén áthúzhatja a kívánt mappába.

Automatikus (házon kívüli válasz) beállítására egyelőre nincs lehetőség.

Panaszok, problémák

A Belépés gomb feletti Elfelejtettem a jelszót linkre kattintva adja meg felhasználónevét, és kattintson a Küldés gombra. Amennyiben helyes felhasználónevet adott meg, rendszerünk elküldi jelszavát arra az alternatív e-mail címre, melyet postafiókjában beállított. Amennyiben nem adott meg alternatív e-mail címet, nem kérhet új jelszót.

Amennyiben elfelejtette a felhasználónevét, mi biztosan nem tudunk Önnek segíteni, hiszen ez azt jelenti, hogy elfelejtette a postafiókja címét.

Különböző oka lehet annak, ha nem tud bejelentkezni fiókjába:

 • Elfelejtette a jelszavát: Használja a Belépés gomb feletti jelszóemlékeztetőt!
 • Hibás felhasználónév: Fiókja törlődött vagy rossz felhasználónévre emlékszik.
 • Hibás jelszó: Használja a Belépés gomb feletti jelszóemlékeztetőt!
 • Törölt fiókba próbál belépni: A Regisztráció gombra kattintva újra létrehozhatja fiókját.
 • Összekeveri a Gmail.hu oldalt a Gmail.com oldallal: A Gmail.com tőlünk teljesen független szolgáltatás. Mi a Gmail.hu felügyeletével foglalkozunk.

Ha megjegyeztette a böngészővel a jelszót, akkor az alábbi módon törölheti:

 • Internet Explorerben: Internet beállítások / Általános / Böngészési előzmények törlése
 • Mozilla Firefox: Eszközök / Beállítások / Biztonság / Mentett jelszavak
 • Opera: Beállítások / Személyes adatok törlése / Részletes beállítások / Jelszavak törlése
 • Google Chrome: Beállítások / Személyes dolgok / Jelszavak

Több oka lehet annak, ha egy Ön által várt levél nem érkezik meg időben a fiókjába:

 • Késlekedés: Előfordulhat késlekedés mind a küldő, mind a fogadó levelezőrendszerben.
 • Spamszűrő: Fennakadhat a levél a spamszűrőben, ha a levél tartalma spam gyanús.
 • Rossz címzett: Ha a küldő fél nem a megfelelő címre küldi a levelét, Ön azt nem kapja meg.
 • Betelt a tárhelye: Ha tárhelye betelt, a levelek nem fognak megérkezni a fiókjába.
 • Üzenetszűrő: Ha üzenetszűrőt állított be, lehet, hogy a várt levél beleesik a szűrési feltételekbe.

Az ismeretlen címről érkező kéretlen levelek a spamek. Nyugodtan törölje, vagy helyezze a Kéretlen levelek mappába, adott esetben üzenetszűrőt is beállíthat a nem kívánt levelek blokkolása céljából.

A Törölt elemek mappába helyezett levelek az áthelyezéstől számított 30 nap múlva automatikusan törlődnek, így nem foglalják feleslegesen a fiók tárhelyét.

Jelentkezzen be G-Mail fiókjába, majd a Beállítások fülre kattintva válassza a Fiók törlése opciót. Válassza a törlést, majd kattintson a Mentés gombra! FIGYELEM: Törölt postafiók és a fiók tartalmának visszaállítására nincs lehetőség!

Törölt postafiók és a fiók tartalmának visszaállítására nincs lehetőség.

A Kapcsolat linkre kattintva felveheti velünk a kapcsolatot. Ügyfélszolgálatunk minden hétköznap a rendelkezésére áll, igyekszünk a segítségére lenni!